مقایسه صفحه اول چهار روزنامه

طوفان برفی که چند ایالت امریکا را فرا گرفت، در روزهای اخیر، بازتاب زیادی در روزنامه ها داشته است. امروز جمعه (چهارم فوریه ۲۰۱۱) با دیدن صفحه ی اول چهار روزنامه، بر آن شدم تا مقایسه ی مختصری را که در همان لحظه در ذهنم انجام دادم، بنویسم و در روز+نامه بگذارم.

the-times

صفحه اول روزنامه “تایمز” به نظرم زیباترین است. تقسیم فضای موجود به چهاربخش مساوی و قراردادن چهارعکس با چهارتیتر یک کلمه ای، جذابیت صفحه را بیشتر کرده است. ضمن اینکه این چهار کادر هرکدام، گوشه ای از شادی ها و دردسرهای بارش برف سنگین را روایت می کنند: هل دادن ماشین، برف روبی، بازی و انتظار، چهارتیتری هستند که در کنار هریک، چهارخط کوتاه برای شرح بیشتر ماجرا ضمیمه شده است. عکس ها نمای نسبتا بسته و متوسط دارند و عنصر “انسان” در سه تای آنها به وضوح دیده می شود. در عکس چهارم انسان حضور ندارد؛ احتمالا به این دلیل که با توجه به تیتر “انتظار”، خودرو در برف محاصره شده و باید منتظر برف روبی یا آب شدن برف ها بود تا بتوان به خودرو رسید و باریکه راهی برای رانندگی پیدا کرد.

chicago-suntimes

روزنامه “شیکاگو سان تایمز” عکس بزرگی را تقریبا به اندازه ی تمام صفحه چاپ کرده که مردی را درحال پاروزدن و خودروهای مانده در برف را نشان می دهد. تیتری هم داخل عکس گذاشته شده که همنوا با عکس، به پیامدهای بعد از برف اشاره می کند. اما به نظرم درهم آمیختن تیتر و عکس، از جذابیت تصویر کم کرده است. ضمن اینکه عکس پر از جزییات تصویری است که وقتی تیتر هم داخل آن قرار گرفته، فضا را شلوغ تر کرده است.

post-tribune

روزنامه “پست تریبیون” عکس بزرگی را کار کرده که حجم بزرگی از برف را نشان می دهد و کودکانی که روی کُپه ی برف مشغول بازی اند. تیتر به این اشاره دارد که: “اینهمه برف قراراست کجا برود؟” زیرتیتر هم بیان می کند که برخی شهرداری ها توده های برف پاروشده را به پارکینگ های خالی و زمین های بازی منتقل کرده اند. به نظرم، باتوجه به سوال تیتر و نگرانی مطرح شده، می شد عکس بهتری گذاشت که توده های بزرگتری از برف را که در خیابان ها و معابر انباشته شده اند، نشان می دهد.

chicago-tribune1

“شیکاگو تریبیون” عکس بزرگی را با زاویه ای متفاوت چاپ کرده است. این عکس که از نمای بالا گرفته شده، گیرکردن خودروها در برف و پاروزدن ساکنان را نشان می دهد و مفهوم تیتر را برای “حرکت کردن” تکمیل می کند.

هرچهار روزنامه در چند موضوع مشترک هستند: موضوع اصلی خبری برای همگی پیامدهای طوفان برف است، تیترها تا حدممکن خلاصه و حتی یک کلمه ای هستند، عکس ها خیلی بزرگ چاپ شده اند؛ به طوری که گاهی تمام فضای صفحه اول را پر می کنند. البته قطع روزنامه ها هم اجازه ی این کار را می دهد. الان نمی توانم اندازه ی دقیق روزنامه ها را بگویم اما در اولین فرصت، این نکته را هم اضافه خواهم کرد.

حالا که حرف از روزنامه ها شد، بد نیست این را هم اضافه کنم که روزنامه ها (و کلا نشریات) در ایالات متحده به شیوه های مختلفی توزیع می شود که البته بیشترش همان شیوه های سنتی است؛ مثل توزیع خانه به خانه برای مشترکان، فروش در کیوسک های مطبوعات، فروش در سوپرمارکت ها، و البته قراردادن در جعبه های مخصوص در معابر که علیرغم اینکه روشی قدیمی است، برای ما تازگی دارد. نمونه ای از این جعبه ها را در عکس زیر می بینید. همانطور که در عکس مشخص است، هر روزنامه، جعبه ی مخصوص خودش را دارد.

box

2 نظر در “مقایسه صفحه اول چهار روزنامه

  1. سلام .. نظرات کارشناسی خوبی دادی .
    ترکیب صفحه بندی تایمز خوبه .. چشم رو میدوانه دنبال ستون بعدی ..
    در مورد صفحه آرایی شیکاگو باهات هم نظرم .. خیلی شلوغه خواننده نمیتونه تصمیم بگیره اول متن رو بخونه یا عکس رو نگاه کنه ! بیشترین نگاه خواننده به عمق تصویر در قسمت بالای صفحه معطوف میشه که مشخصا منظور نویسنده رو نمیرسونه .. خالی بودن بالای تصویر از تسلیم شدن مردم در مواجهه با طوفان رو القا میکنه .. البته این برداشت شخصی بنده ست ..
    نگرانی پست تریبون برای من جالب بود .. چنین برفی رو 20سال پیش در همدان دیدم.. در خصوص صفحه بندی حق با شماست تصاویر بهتری میشد گذاشت که زاویه واید تر و بازتری داشته باشه .
    اما این آخری اسمش چی بود ؟ شیکاگو تریبون .. از عکسش خیلی خوشم اومد .. بیشتر از تایمز توجه م رو جلب کرد ..
    اغلب روزنامه های خارجی قطع A3 یا کمی بزرگتر دارند .. توی همچین کادری زیاد نمیشه مانور داد ..
    روزنامه های خودمون قطع و صفحه بندی بهتری دارن 🙂 اینقدر بزرگند که به جای سفره یا حتی زیر انداز هم استفاده میشند :)) :p … تازه وقتی هم داری به عناوین مختلف ازشون استفاده میکنی کلی ستونهای ریز و درشت برای خوندن داری .. 🙂

  2. مادر سپید، ممنون از نظرت. بابا یه پا کارشناس رسانه هم شدی ها !!!
    البته باید اینو اضافه کنم که روزنامه های زیادی، در قطع بزرگ قدیمی شون تجدید نظر کردن و روزنامه را خیلی کوچک تر و عربض تر چاپ می کنن. هردفعه یادم میره خط کش ببرم کتابخونه اندازه شون رو بگیرم
    بازهم ممنون از توجهت.

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.