بازنمایی معلولیت در رسانه های همگانی

 

این نخستین مرتبه است که رسانه ای در ایران، موضوع «بازنمایی معلولیت در رسانه ها» را بطور اختصاصی و با نگاهی علمی بررسی می‌کند. خوشحالم که افتخار «اولین» بودن، نصیب ماهنامه وزین مدیریت ارتباطات شد. از دوستانی که در تهیه مطالب این پرونده همراهی ام کردند، و همینطور از همکاران خوبم در ماهنامه مدیریت ارتباطات صمیمانه ممنونم.

***

 بیست و ششمین شماره ماهنامه «مدیریت ارتباطات» (تیر ۱۳۹۱) با پرونده ویژه‌ای به نام «نگاهی به بازنمایی معلولیت در رسانه» منتشر شد. مطالب پرونده بازنمایی معلولیت در رسانه ها عبارتند از:

این تصویرسازی واقعیت ندارد! دکتر محمد کمالی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

انتشار ۲ کتاب در حوزه معلولیت؛ تجربه‌های یک ناشنوا و شکفتن در کویر

نگاهی به بازنمایی معلولیت در رسانه‌های جمعی آمریکا؛ نگین حسینی

ادبیات مناسب، کلید بازنمایی صحیح معلولیت؛ ترجمه: دکتر آریا همدانچی

گذری بر دو دهه فعالیت صفحه «با معلولین» روزنامه اطلاعات؛ محمدرضا دشتی

حرکتی نو از روزنامه اطلاعات تا انتشار «حرکت»؛ رضا عبداللهی، بنیانگذار صفحه ویژه معلولیت در مطبوعات ایران

بازتعریف کلیشه‌های ۷۵ ساله در «آینه، آینه»؛ نوشته ستیو ناپر، والستریت ژورنال، ترجمه زهرا بیک

گفت‌وگوی اختصاصی با پروفسور فیلیپ فرگوسن، استاد کالج مطالعات آموزشی دانشگاه چپمن  (تهیه و ترجمه: نگین  حسینی)

گفت‌وگوی اختصاصی با دکتر بت ای. هلر، پروفسور ژورنالیسم رسانه‌های جدید (تهیه و ترجمه: نگین حسینی)

3 نظر در “بازنمایی معلولیت در رسانه های همگانی

  1. یکی از نکات مهم و مورد غفلت قرار گرفته ، انعکاس معلولیت در کتب مقدس است . به عنوان مثال در قران کریم امده است که حضرت موسی در دوران کودکی دچار ضایعه ای شد که باعث شد تا پایان عمر دچار لکنت زبان باشد و هنگامی که از سوی خدا ماموریت یافت تا به سوی فرعون برود از خدا خواست تا برادرش هارون را که در سخنوری و گفتار فصیح تر از اوست را با او همراه کند که خداوند هم پذیرفت ……. از این سنخ موارد در قران و بویژه تورات یافت میشود و میتواند این نگاه عوامانه را که معلولیت را نتیجه یک گناه میداند از ذهن و فکر شهروند سنتی ما بشوید و اصلاح کند
    سیمای معلولیت در متون دینی میتواند مفید باشد …………. همچنان روشنایی بخش باشی
    ______________
    پاسخ: ممنون آقای دکتر عبایی عزیز، پیشنهاد بسیار خوبی است و می تواند در قالب یک تز دانشگاهی انجام شود.
    نقطه نظرات خاص شما همیشه راهگشاست. ممنون که همچنان خواننده من هستید

  2. نگین جان ، دست تو و همه کارشناسان و همکاران مطبوعاتی درد نکنه بابت انتشار این ویژه نامه پر بار . در میان این همه هیاهوی بسیار برای هیچ و شعارهای بی فایده ، گام بزرگی است قابل تقدیر.
    ______________
    سلام پروین جان. ممنون از لطفت. شاد باشی.

  3. سلام نگین عزیزم
    شاید اگر ما کاری در این حوزه انجام دهیم از آنجا که دستی بر آتش داریم چندان غریب و دور از ذهن نباشد، ولی تلاش ها و زحمات صادقانه تو که معلولیتی نداری ولی چنین پر تلاش در راستای احقاق حقوق این افراد گام بر می داری ستودنی و قابل تحسین هست. باز هم سپاس
    ___________________-
    پاسخ: سلام پریسای مهربون
    ممنون از لطف همیشگی ات. راستش نمیدونم چی بگم. احساس واقعی و بدون تعارفم اینه که کار خاصی نکردم. آره معلولیتی ندارم اما یادمه که از زمان بچگی ام هیچ وقت نسبت به افراد معلول، نگاه غالب جامعه رو نداشتم. همیشه اگه فرد معلولی توی کلاس ما بود و طبق معمول تنها بود، من دوستش می شدم. بعضی حس های خاص انگار با آدم زاده میشن؛ و دیگه نمیشه ازشون فرار کرد یا نادیده شون گرفت. من بدون معلولیت اما با احساس درک معلولیت به دنیا اومدم؛ دست خودمم نیست. نمیتونم از این حس که برام احساس مسئولیت فکری، اجتماعی و علمی آورده، رها بشم. دلم هم نمی خواد که رها بشم.
    همه اینها رو گفتم که بگم منتی بر سر تو یا بقیه دوستان عزیزم نیست. امیدوارم به زودی بتونم یه بار بزرگ را از روی دوشم به زمین بگذارم تا شروع دوباره راهی دیگه رو با هم جشن بگیریم…
    ممنون که همراهی دوست توانمندم.

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.